Iholiitto

Iholiitto on valtakunnallinen ihotautia sairastavien ja heidän läheistensä järjestö, johon kuuluu yhdeksän jäsenjärjestöä.

Iholiiton tavoitteena on

  • edistää ihotautia sairastavien ja heidän läheistensä sujuvaa arkea
  • vaikuttaa siihen, että ihotautia sairastavat saavat oikea-aikaiset ja riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut
  • tarjota mahdollisuus vertaistukeen ja kokemusten jakamiseen

 

Iholiiton jäsenjärjestöt
 

Atopialiitto ry

Atooppista ihottumaa esiintyy arviolta joka viidennellä suomalaisella. Sairauden oireita ovat muun muassa kutina ja kuiva iho. Atopialiitolla on paikallisyhdistyksiä eri puolilla maata.

Etelä-Suomen alopecia- ja vitiligopotilaat ry

Yhdistys on tarkoitettu alopeciaa ja vitiligoa sairastaville. Alopecia aiheuttaa hiusten lähtöä, kaljuuntumista ja karvattomuutta. Vitiligossa iholla on alueita, joista puuttuu pigmenttiä.

Ihoyhdistys ry

Ihoyhdistys on tarkoitettu niille harvinaisia ihosairauksia sairastaville, joilla ei ole oman diagnoosin mukaista yhdistystä.

Pohjois-Suomen alopecia- ja vitiligoyhdistys ry

Yhdistys on tarkoitettu alopeciaa ja vitiligoa sairastaville. Alopecia aiheuttaa hiusten lähtöä, kaljuuntumista ja karvattomuutta. Vitiligossa iholla on alueita, joista puuttuu pigmenttiä.

Suomen EB-yhdistys ry

EB eli epidermolysis bullosa on yleisnimitys joukolle harvinaisia, perinnöllisiä ihon rakkulasairauksia.

Suomen HAE-yhdistys ry

HAE eli hereditäärinen angioödeema on harvinainen, perinnöllinen ihon ja limakalvojen turvotuksia aiheuttava sairaus.

Suomen Iktyoosiyhdistys ry

Iktyoosit ovat ryhmä harvinaisia, perinnöllisiä ja vaikeusasteeltaan suuresti vaihtelevia ihosairauksia, joille on yhteistä häiriö ihon sarveistumisessa.

Suomen Palovammayhdistys ry

Palovammayhdistys tukee palovamman kokeneiden ja heidän läheistensä selviytymistä takaisin normaaliin arkielämään palovamman jälkeen.

Valoihottumayhdistys ry

Valoihottumayhdistys on tarkoitettu valoihottumia sairastaville sekä kaikille muille, jotka saavat oireita ultraviolettisäteilystä.