Ihopäivä

Mikä Ihopäivä on?

  • Ihopäivässä järjestöt tuovat yleisön tietoon erilaisia ihoon ja ihosairauksiin liittyviä teemoja sekä omaa toimintaansa.
  • Ihopäivä-tapahtumien järjestäminen on loistava mahdollisuus toimia yhdessä yli yhdistysrajojen – Ihopäivä-tilaisuuksia voivat olla tekemässä kaikki järjestöt, joiden toimialaan ihoasiat jotenkin kuuluvat. Teemat voidaan paikallisesti muokata kaikille sopiviksi.
  • Ihopäivän toimintamalli luodaan paikallisesti yhdistystoimijoiden ideoiden ja voimavarojen mukaan. Kevyin versio Ihopäivästä on jalkautua paikalliseen kauppakeskukseen, torille, kävelykadulle, tai muualle ihmisten keskelle esittelypöytien kanssa. Tarkoitus on tavoittaa yleisö siellä missä se liikkuu. Toisaalta monessa paikassa perinteiset luentotilaisuudet on koettu kiinnostaviksi.
  • Ihopäivistä tiedotetaan valtakunnallisella tiedotteella sekä ainakin Ihonaika-lehdessä. Ihopäivä-tapahtumien tiedot kerätään tälle sivulle. Paikallisen tiedottamisen tueksi teemme Iholiitossa valmiin tekstin, jota voitte tarjota paikallislehdille ja -radioille. Lisäksi Iholiitosta voi tilata tilaisuuksissa jaettavaksi erilaista materiaalia, kuten oppaita (esim. ikääntyvä iho, Tunne ihosi auringossa, nuoren iho, atooppinen ihottuma, käsi-ihottumat), Ihonaika-lehtiä ja Atopialiiton julisteita (ks. www.iholiitto.fi/palvelut/oppaat_ja_julkaisut/). Todennäköisesti saamme jakoon myös pieniä perusvoide-näytteitä.                
  • Lisätietoja Iholiitosta:
    järjestösuunnittelija Satu Nieminen, 09 7562 0132
    tiedottaja Maija Krappe, 09 7562 0129  tai [email protected]

 

Ihopäivää 2012 vietetään maaliskuun lopulla - päätapahtuma Joensuussa

 

Ihopäivää vietetään tänä vuonna Allergiaviikon yhteydessä maaliskuun viimeisellä viikolla. Ihopäivän päätapahtuma järjestetään Joensuussa 28.3.2012.

 

Ihopäivä on Iholiiton ja jäsenjärjestöjen yhdessä muiden järjestöjen kanssa järjestämä teemapäivä, jolloin tuodaan esiin ihosairauksiin liittyviä ajankohtaisia asioita sekä puhutaan ihon hyvinvoinnista.

 

Ihopäivän perusteema on keväällä aina ajankohtainen iho ja aurinko. Auringolla on parantavia vaikutuksia tiettyihin ihosairauksiin, toisaalta ihon suojaaminen auringon haitalliselta säteilyltä on tärkeää. Lisäksi tänä vuonna tuodaan esiin Kansallisen Allergiaohjelman sanomaa, jonka mukaan allergisten sairauksien ja niiden aiheuttamien haittojen vähentämiseksi tarvitaan uudenlaista strategiaa – oireiden hoidosta on siirryttävä ehkäisyn suuntaan.

 

Ihopäivänä järjestöt esittelevät myös omaa toimintaansa. Ihopäivä-tapahtumien järjestäminen on paikallisesti mahdollisuus toimia yhdessä yli yhdistysrajojen.

 

Ihopäivä-tilaisuuksia järjestetään ainakin seuraavilla paikkakunnilla:

 

Joensuu ke 28.3.2012
Teemoina mm. Kansallinen Allergiaohjelma, ihotautia sairastavan sosiaaliturva ja palvelut

 

Lahti ke 28.3.2012  

Teemana iho ja aurinko sekä kansallinen allergiaohjelma

 

Jyväskylä ke 28.3.2012
Teemana iho ja aurinko

 

Helsinki ti 27.3.2012
Teemoina Elämää auringosta, terveyttä purkista sekä lääkäriluento ihosyöpien moninaisesta kirjosta

 

Oulu ke 25.4.2012
Teemana mm. ihotautia sairastavan sosiaaliturva ja palvelut

 

Tornio la 28.4.2012

Teemana iho ja aurinko

 

Ylihärmä la 19.5.2012