Kurssitoiminta

Eri kurssimuodot
 

Sopeutumisvalmennuskurssit (Kela- ja Ray-kurssit) ovat tavoitteellista sosiaalista ja lääkinnällistä kuntoutusta. Kursseilla saa tietoa ihosairauksista, niiden hoidosta, kuntoutuksesta ja muista palveluista. Kursseilla tapaa muita ihotautia sairastavia, joiden kanssa voi jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea.  Kurssit tarjoavat myös mahdollisuuden virkistäytyä ja saada voimavaroja arkipäivän elämään. Sopeutumisvalmennuskurssien ohjelma pyritään muokkaamaan mahdollisimman pitkälti hakijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Kurssien ohjelmassa on tietopainotteisia luentoja ja erilaista ryhmämuotoista toimintaa, kuten keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Osassa kursseista on mahdollisuus myös yksilölliseen ohjaukseen. Sopeutumisvalmennuskurssien pituus on 2-5 päivää. Iholiitolla on 10 sopeutumisvalmennuskurssia: viisi Kela-rahoitteista ja viisi Ray-rahoitteista kurssia. Lisäksi Iholiitto tekee yhteistyötä Allergia- ja astmaliiton kanssa Kela-rahoitteisissa nuorten kursseissa.

Harvinaistoiminnan tapaamisten ohjelma painottuu vertaistukeen. Tapaamisten kesto on 1-2 päivää, ja niistä peritään omavastuu.

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus on tarkoitettu vaikeaa ja keskivaikeaa atooppista ihottumaa sairastaville. Kurssit järjestetään ilmastollisesti suotuisissa olosuhteissa Kanariansaarilla.

Kurssit myös tapahtumakalenterissa >>

 

 

Linkki sopeutumisvalmennusta käsittelevään kirjaan

Sopeutumisvalmennus - suomalaisen kuntoutuksen oivallus